موفقيت، در پرتو تلاوت حقيقي قرآن
موفقيت، در پرتو تلاوت حقيقي قرآن
شيخ سليمان ندوي، از روحانيون نامدار پاكستان، نقل شده است كه گفت: روزي به ديدار اقبال لاهوري رفتم و به او گفتم: بسيار شگفتآور است كه من و امثال من، كه عمري را در تحصيل علوم مذهبي صرف كردهايم و متخصّص شدهايم، هيچكدام نتوانستهايم به اندازة شما در نشر معارف اسلامي و تأثير آن در ميان مردم موفق باشيم، اما چطور شما تا به اين اندازه موفق بودهايد؟ اگر ممكن است علت موفقيت خود را بيان كنيد.
اقبال در پاسخ شيخ سليمان ندوي گفت: اگر به زعم شما توانسته باشم در اين باره موفقيتي به دست آورده باشم، عمل به توصيهاي است كه پدرم به من كرده است:
«روزي هنگام صبح كه مشغول تلاوت قرآن بودم، پدرم از جلوي اطاق من عبور كرد و گفت: چه ميخواني؟ گفتم قرآن ميخوانم، آنگاه پدرم گفت: بسيار خوب! اما دوست دارم قرآن را آنچنان بخواني كه گويا همين الآن بر تو نازل شده است و خداوند دارد با تو سخن ميگويد: اين توصيه را اقبال فراگوش داشت و همواره با تأمّل و حزن قرآن ميخواند و چنين ميپنداشت كه همين الان قرآن بر او نازل شده است.
اينك يك نسخه از قرآن، كه اقبال از روي آن تلاوت ميكرد، در موزه موجود است.
هنگامي كه اقبال قرآن ميخواند، اشك از صورتش سرازير ميشد، و بر اين مصحف فرو ميريخت كه آثارش بر روي كاغذهاي آن موجود است و به همين دليل در موزه نگه داشته شده است.
اقبال لاهوري به قرآن اهميت ميداد و آن را بس مهم ميشمرد. روحش شاد.
مجلة قرآني بشارت انديشه قم
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب