3
خرداد

فلسفه حجاب در قرآن کریم

 «یا ایها النبي قل لازواجک و بناتک و نساء المؤمنين يدنين عليهن من جلابيبهن ذلك ادنى ان يعرفن يؤذين وكان الله غفورا رحيما

ای پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) ، به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: روسری های بلند مانند چادر خود را بر خویش فروافکنند تا شناخته نشوند و مورد آزار قرار نگیرند واگر تا کنون خطا و کوتاهی از آنان سرزده، بدانند که خداوند همواره بخشنده و مهربان است. با توجه به آیه:

1. «ذلک ادنی ان یعرفن»
حجاب به خاطر آن است که زن باحجاب شناخته شود.

در صدر اسلام بعضی از زنان بی بندوبار که نسبت به پوشیدن حجاب اعتنا نمیکردند خداوند حکیم دستور داد که زنان مؤمن و پاکدامن حجاب خود را کاملا رعایت کنند تا در بین ،زنان بانوان با عفت و پاکدامن از زنان بدحجاب و آلوده مشخص گردند در حقیقت چادر و حجاب کامل نشانه ی پاکدامنی ایمان سلامت روح و شخصیت والای زن می باشد. میباشد در واقع حجاب مرزی است که زنانی را که دارای هویت فرهنگی و منزلت انسانی و معنوی هستند از زنان بی هویت و غربزده و ناآگاه و گرفتار هوی و هوس جدا می سازد.

 

 

 

2. «فلا يؤذين»
(حجاب و چادر برای آن است که تا زنان مورد آزار و اذیت قرار نگیرند

وقتی زن کاملا خود را پوشاند، و با پاکدامنی در جامعه و محل تحصیل و کار ظاهر شد دیگر چشمها به طرف او خیره نخواهد شد و از خطرات در امان خواهد ماند و مردم به دیده احترام به او می نگرند. و اگر زن خود را نپوشاند و در اجتماع و محل کار و تحصیل با بدحجابی و برهنگی و اداء و اطوار رفت و آمد .نمود سبب جلب نظر بعضی از مردان و جوانان آلوده به خود و شنیدن حرفهای زشت و ناپسند از طرف آنها خواهد شد و گاهی هم مورد هجوم و حمله بعضی از مردان آلوده قرار خواهد گرفت. و در بعضی مواقع جان و آبرویش را از دست خواهد داد. 

منبع: فلسفه حجاب/ محمدرضا هاشم زاده


free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...