2
خرداد

حقیقت مرگ چیست؟

مرگ اسم است از مردن، فنای حیات و نیست شدن زندگانی است.بر اساس نظریه وجودی بودن مرگ،لحظه جان دادن تولد دوّم آدمی است. یعنی خارج شدن از رحم دنیا و ورود به جهان وسیع و پهناور دیگر،بیرون آمدن از یک زندان، و جدا شدن از آنچه لازمه دنیای محدود است.در حقیقت مرگ به معنی نبودن حیات نیست، بلکه انتقال حیات مادی این جهان به حیات اخروی و ملکوتی است، به عبارت دیگر انسان زندگی دنیوی را ترک گفته و به زندگی ابدی منتقل می شود پس مرگ آخرین منزل دنیا و اولین منزل آخرت است. در فرهنگ قرآن مرگ به معنای«وفات»است،نه«فوت»زیرا فوت به معنای زوال و نابودی است،ولی وفات به معنای اخذ تام و اختیار گرفتن نام و کمال یک حقیقت و انتقال آن به سرای دیگر است. که این کار توسط فرشتگان مأمور وفات صورت می گیرد.

 

 

«قُلْ يَتَوَفَّاكُمْ مَلَكُ الْمَوْتِ الَّذِي وُكِّلَ بِكُمْ ثُمَّ إِلَى رَبِّكُمْ تُرْجَعُونَ» سجده/11.

«بگو فرشته مرگ که بر شما مأمور شده(روح)شمارا می گیرد،سپس شما به سوی پروردگارتان باز می گردانند.»

بنابراین مرگ یک امر عمومی به معنای زوال و فنا نخواهد بود.


پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)در این رابطه میفرماید:گمان نبرید که با مرگ نابود می شوید،بلکه از خانه ای به خانه دیگر کوچ می کنید.

از حضرت جواد(علیه السلام) پرسیدند مرگ چیست؟حضرت در پاسخ فرمودند:«هُو النَّومُ الّذي يأتيكُم كُلَّ ليلَةٍ إلاّ أنّهُ طويلٌ مُدَّتُهُ لا يُنتَبَهُ مِنهُ إلاّ يَومَ القيامَهِ»

«مرگ همان خواب است که هر شب سراغ شما می آید با این تفاوت که مدت خواب مرگ طولانی بوده و آدمی از آن بیدار نمی شود جز در روز قیامت».

منبع: گذرنامه ی آخرت/ محمدرضا هاشم زاده


free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم