اهمیت و اهداف اوقات فراغت
قطعاٌ این همه توجه و صرف بودجه های کلان دارای اهداف خاصی میباشد . ساده گفتار اینکه ؛ بطور کلی وسایلی را که ما اوقات فراغت خود را با آن سپری میکنیم ، در واقع نمایشگاهی محسوب میشود که عصاره و چکیده ی تلاشها و پژوهشهای افراد و یا گروههای اجتماعی – آنهم با زبان هنر ، بطریق که زیبا و دلپسند باشد – در آن به نمایش گذاشته میشود.
به عبارت دیگر ؛ در اوقات فراغت و بیکاری با حاصل کوشش و تلاش مداوم دیگران آشنایی پیدا میکنیم و این از چند جهت حائز اهمیت است که فهرست وار به آن اشاره میشود:
Ø با دنیای خارج از فعالیت خود آشنا میشویم.
Ø از یافته های دیگران، سود میجوییم که خود ، یک نوع آموزش غیر مستقیم محسوب میگردد.
Ø در رشد فکری و جسمی نوجوانان و جوانان تاثیر بسزایی دارد.
Ø دیدن آثار دیگران ، ذوق و استعدادهای نهفته ی انسان را ، شکوفا میکند. شکوفایی استعدادها ، عامل اصلی پرورش دانشمند ، محقق ، مخترع و مبتکر و غیره میباشد؛ همین استعدادها اگر تشویق و تقویت بشوند ، میتوانند با اختراع و ابتکار خود ، نیازهای مادی و معنوی افراد جامعه را ، در زمینه های گوناگون برآورده سازند.
Ø الگوهای مثبت و رایج زندگی که بر اساس ارزشها و اصول حاکم بر جامعه تهیه شده است. چون با زبان هنر ارائه میگردد، طبیعتا در جلب افراد بسیار موثر است .
بنابراین میتواند از یک جهت در تربیت و پرورش انسانهای نمونه مفید واقع گردد و از جهت دیگر ، دقیقا از بسیاری از مفاسد و معضلات اجتماعی جلوگیری بعمل آورد.
Ø برپایی همین نمایشگاهها و آثار ارائه شده ، درشکل و قالبهای متفاوت ، سبب میشود، میان افراد جوامع گوناگون ، زمینه های مختلف ، تبادل فرهنگی صورت پذیرد. چون از این طریق با سطح پیشرفتهای بین المللی و معیارهای پیشرفت جهانی آشنایی پیدا میکند ، میتواند در غنای فرهنگ و تمدن یک جامعه فوق العاده مثمر ثمر واقع گردد.
Ø برای گسترش ارزشهای انقلاب اسلامی ایران و اشاعه ی فرهنگ و تمدن اسلامی ، در عرصه ی بین المللی ، شیوه بسیار مطلوبی بحساب می آید.
یکی از بهترین شیوه ها ، برای صدور انقلاب اسلامی محسوب میشود که اهداف برجسته ی نظام جمهوری اسلامی ایران بشمار میرود.
Ø میان گروهها و اقشار مختلف جامعه ارتباط و هماهنگی ایجاد میکند که هم در پیشبرد سیاستها و برنامه های جاری مملکت ما مفید هست و هم وحدت مورد نظر جامعه را ، تحقق میبخشد.
Ø یکی از اهداف مهم اوقات فراغت ، حفظ میراثهای کهن ، فرهنگ و تمدن جامعه و همچنین انتقال آن از نسلی به نسل دیگر میباشد که نتیجتاٌ ، استقلال فرهنگی یک جامعه را تضمین میکند.
پر واضح است ، ملتی که استقلال فرهنگی نداشته باشد ، محال است بتواند ، به استقلال سیاسی ، اقتصادی ، نظامی و … دست یابد.
استقلال فرهنگی ، تا آنجا حائز اهمیت است که لبه ی تیز استعمار در وهله ی اول متوجه ی فرهنگ جامعه میباشد. از این جهت است که ، روی مسئله ی فرهنگ خیلی تاکید میشود.
از اینرو ، اوقات فراغت از یک سو دامی است برای استعمار و از سوی دیگر ، میدانی است برای استقلال.
منبع:
اوقات فراغت / جعفرعلیپور
سلام خوب بود
http://entezari.kowsarblog.ir/%D8%B3%D9%87-%D8%AF%D9%87%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%AD%D8%B4
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب