حضرت زهرا (سلام الله علیها) اسوه کامل
اسلام بهعنوان آخرین و کامل ترین دین، گر چه چهارده قرن پیش توسط خاتم انبیاء بر جامعه بشری عرضه شده است، اما برای همه زمانها و تمامی انسانهاست. همین طور، کسانی که تجسم کامل دین و تبلور عینی قرآن و وحی الاهیاند و ما از آنان به عنوان الگوی هدایت و اسوه تکامل نام میبریم، برای همه انسانها و در همهی زمانها الگو هستند و در مورد آنها دیروز و امروز مطرح نیست.
آنان همواره اسوههای روز و فراتر از زمانند؛ زیرا ما هر قدر مراتب رشد و کمال را بپیماییم، باز آنان جلوتر و کاملترند. به عبارت دیگر، آنان چون تمامیمدارج تکامل را پیمودهاند، در واقع درهر نقطه از مسیر هدایت، حضوردارند، برای هر مرتبه تکامل و هرانسانی الگو و اسوهاند.
البته جامعه و شرایط زندگیهر دوره با دوره دیگر تفاوت دارد؛ اما سخن بر سر شرایط نیست. اسوههای انسانی هیچگاه محصور در یک دوره و شرایطی خاصنیستند، وگرنه نمیتوانستند اسوه والگو قرار گیرند.
الگوپذیری انسان امروز از آن بزرگواران در واقع، یافتن راهها، خطوط اصلی زندگی اسوههای دینی و چگونگی رسیدن به کمال و شکوفاسازی استعدادها است و این مساله ارتباطی به زمان و مکان خاصی ندارد.
«این شبهه از این جا نشأت میگیرد که برخی تصور میکنند با تغییر زمان و سبک زندگی، ارزشهای اخلاقی و معنوی نیز تغییر میکنند و جای فضایل با رذایل عوض میشود؛ درحالیکه آنچه تغییر و تحول پیدا میکند، عنصر زمان و مکان و ابزارهایی است که مفاهیم اخلاقی در آن ظهور و بروز پیدا میکند».
«مفاهیمی مانند حق، تقوا، احسان، راستگویی، صبر، حیا، عفت و پاکدامنی همیشه پسندیده و قابل ستایش بوده و باطل، ظلم، دروغگویی، بی عفتی و امثال آن در همه زمانها ناپسند است و با فطرت انسان ناسازگار میباشد و لذا فضای زندگی، قالبها، امکانات، رنگها، ظواهر مادی، تکنولوژی، زندگی در آسمان خراشها موجب نمیشود جای عفت را با بی عفتی عوض کنیم، دروغ را زیبا و راستگویی را زشت بدانیم.»
منبع:
مؤمنی، علی اکبر، الگوی زنان بعد ار هزار سال
یا زهرا
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب