معرفی کتاب «کتاب هویت دینی جوانان»
این کتاب به مسئله دین و دینداری جوانان و نوجوانان و آسیب شناسی تبلیغ دینی و دین داری در جامعه و تبلیغ دینی برای جوانان پرداخته است.
هویت دینی جوانان
پدیدآوران: پژوهشکدهباقرالعلوم، موسسه تحقیقات اجتماعی کندوکاوناشر: شرکت چاپ و نشر بین المللزبان: فارسیردهبندی دیویی: 297.483سال چاپ: 1390نوبت چاپ: 1تیراژ: 3000 نسخهتعداد صفحات: 332قطع و نوع جلد: وزیری (شومیز)شابک: 9789643044459کد کتاب در گیسوم: 1783341توضیح کتاب:
موضوع این کتاب، بررسی ارتباط میان جوانان با دین است. کتاب حاضر، مجموعهای از هشت مقاله و سخنرانی پیرامون ارتباط میان جوانان با دین، بررسی هویت دینی جوانان است. عناوین مقالهها و سخنرانیهای مندرج در کتاب، عبارتند از: ضرورت شناخت ریشههای نابسامانی فرهنگی/ نوروز هاشم زهی؛ دینگرایی و یا دینگریزی جوانان/ سیدسعید زاهد زاهدانی؛ تبیین نظری تمایلات دینی جوانان و نوجوانان/ حسین ابوالحسنی تنهایی؛ نسخشناسی انواع دینداری مقدمهای بر تحلیل جمعه شناختی/ سیدمحمد میرسندسی؛ جامعة قدیسی واکنش و تخریب قلمروی دینی/ حسین محدثی؛ گریز از کدام دین/ علیرضا حلمزاده؛ آسیبشناسی تاریخی دینداری/ حجتاله ایزدی و تمایلات دینی و ارتباطات جنسی در جامعة کنونی/ ابراهیم فیاض.
این کتاب شامل9 مقاله با عناوین: «ضرورت شناخت ریشههای نابسامانی فرهنگی»، «دینگرایی و یا دینگریزی جوانان»، «تبیین نظری تمایلات دینی جوانان و نوجوانان»، «سنخشناسی انواع دینداری مقدمهای بر تحلیل جامعهشناختی»، «جامعه قدسی واکنشی و تخریب قلمروی دینی»، «مبانی نظری و مفهومی آسیبشناسی تبلیغ دینی در میان نوجوانان و جوانان»، «گریز از کدام دین»، «آسیبشناسی تاریخی دین داری» و «تمایلات دینی و ارتباطات جنسی در جامعه کنونی» میشود.
ضرورت شناخت ریشههای نابسامانی فرهنگی
در این مقاله با اشاره به اهداف و فلسفه انقلاب اسلامی مردم ایران، نابسامانیهای نظام اجتماعی در سه حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با استفاده از تحلیل ثانویه تحقیقات موجود در جامعه نشان داده شده و فاصله وضع موجود با اهداف مطلوب با تأکید بر اهداف فرهنگی، مورد تحلیل قرار گرفته است.
دینگرایی و یا دینگریزی جوانان
این مقاله ضمن ارائه تعریفی از فرهنگ ابعاد و لایههای آن، معتقد است در تبادلات فرهنگی لایه اول فرهنگ یعنی مهارتها و فناوری در معرض اولین برخورد قرار میگیرد و ارزشها و اخلاق آخرین لایه تحت تأثیر است.
تبیین نظری تمایلات دینی جوانان و نوجوانان
ایننوشتار ابعاد نظری تمایلات دینی جوانان و نوجوانان را با استفاده از نظریات مطرح در حوزه های جامعهشناختی، روانشناسی و اسلامی مورد واکاوی علمی قرار داده است.
سنخشناسی انواع دینداری مقدمهای بر تحلیل جامعهشناختی
این مقاله سنخشناسی جامعی را از انواع دینداری متناسب با وضعیت جامعه ایران معرفی میکند و به اهمیت معرفتی موضوع (انواع دینداری) به جای (دینداری) پرداخته است.
جامعه قدسی واکنشی و تخریب قلمروی دینی
نویسنده در این تحقیق برای توضیح تحولات اجتماعی که بخش مهمی از آن با عملکرد نیروهای دینی گره خورده است از نظریه چارلز دیویس درباره سه طرح بدیل جامعه قدسی، جامعه سکولار و جامعه کثرتگرا بهره گرفته است.
مبانی نظری و مفهومی آسیبشناسی تبلیغ دینی در میان نوجوانان و جوانان
این مقاله با هدف شناسایی عوامل و عناصر مؤثر بر ایجاد آسیبهای تبلیغ دینی، تحلیل و تبیین ویژگیهای نوجوانان و جوانان در دوران جوانی و نوجوانی و بررسی و تحلیل مفهومی و نظری نقش اختلال در فرآیند ارتباط تبلیغ دینی، در وقوع واکنشهای شناختی، نگرشی (عاطفی) و رفتاری غیرهنجاری نسبت به دین نگاشته شده است.
گریز از کدام دین
در این مقاله ابتدا با سیری کوتاه در روند تاریخی برقراری حکومت اسلامی (به معنای اقتدار یافتن عالمان مسلمان)، فرآیند فزاینده توقعات از طبقه حاکمه جدید مورد توجه قرار گرفته است.
آسیبشناسی تاریخی دین داری
در این نوشتار تعریف و پیریزی اصول اخلاقی که در جامعه رو به رشد جمعیتی از پایایی و استمرار برخوردار باشد مورد ضرورت دانسته شده و به آسیبشناسی دینداری پرداخته شده است.
تمایلات دینی و ارتباطات جنسی در جامعه کنونی
نگاه کلان، فلسفی و عرفانی به مسأله جنسی بحثی بسیار مهم است که در ایران جای خالی دارد و زمانی که به چارچوبهای کلان جنسی نائل آییم به راحتی میتوان به چارچوبهای سیاستگزاری جنسی در یک کشور نائل آمد و این نوشتار در پی آن است.
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب