7
اسفند

فهم درست دین، شناخت حق و زمان آگاهی

 

فهم درست دین، شناخت حق و زمان آگاهی از ویژگی‌های حضرت صدیقه‌ی طاهره علیهاالسلام است.
شرایط سیاسی- اجتماعی پس از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بسیار پیچیده و حساس بود. از یک سو، نیروهای خارجی زخم خورده، در انتظار مرگ این رسالت عظیم با پدید آمدن درگیری‌های داخلی بودند، از سوی دیگر، توده‌های مسلمان هنوز با ژرفای معارف اسلامی آشنا نشده بودند و عده‌ای نیز در درون خویش، نفاق را پنهان کرده بودند، گرایش‌های عمیقی به جاهلیت و کفر داشتند و کینه‌ی ژرف خویش را برای فرارسیدن فرصت‌های مناسب پنهان می‌کردند. دسته‌بندی‌های مهاجر و انصار و مرزبندی‌های قبیله‌ای، همه زمینه‌های بسیار خطرناکی برای بروز یک درگیری مسلحانه و نابودکننده بود. حضرت زهرا علیهاالسلام با رعایت همه‌ی این مصالح عمومی و دینی و حاکمیت را رسوا ساخت و امامت و ولایت را تبیین کرد.
روشنگری در چنان شرایط تیره‌ای، شناخت عمیق سیاسی می‌خواست و درک ژرف دینی و دلسوزی برای اسلام.
حضرت زهرا علیهاالسلام روشنگری دینی و ستیز سیاسی خویش را چنان استوار، بنیان نهاد که اسلام دچار بحران و سقوط نگردد، ولی حاکمیت رسمیت یافته نیز، به عنوان حاکمیت حق، پذیرفته نشود.
حضرت زهرا علیهاالسلام نشان داد که غصب، حاکمیت دارد و حقیقت ندارد. امامت، حاکمیت ندارد و حقانیت دارد.
از اینرو شیوه‌های سیاسی حضرت زهرا علیهاالسلام بسیار قابل ملاحظه است. او چون عایشه به جنگ حقیقت، امامت و… نرفت. همان‌گونه که چون بسیاری از زنان نامدار آن زمان، ساکت و بی‌تفاوت نماند. و چون زبیر نیز با شمشیر و بدون درک موقعیت، به ستیز نپرداخت.
او بزرگترین حامی عدالت، امامت و حقانیت بود و سخت‌ترین دشمنان حاکمیت غاصب و رسمیت یافته. لیکن ستیز و حمایت او در اوج حکمت و تدبیر بود. اشک را برگزید و خطبه را؛ تبیین حقایق را انتخاب کرد و دفن و تشییع پنهان را. تا بدون جنگ سرخ، مظلومیت خویش و امامت مغصوب را اعلان کند. او انقلابی سبز آفرید، نه شورشی سرخ. و سرانجام فرهنگ مبارزه با نیروی‌های به ناحق حاکم را، آنگاه که رویارویی نظامی، ثمربخش نباشد، به ما آموخت.
خطبه‌ی زهرا علیهاالسلام را بنگرید که چگونه از معارف دینی سخن می‌گوید. اساس و اصول دین را چگونه شناخته و شروع انحراف را چگونه سریع دریافته، و بالاتر این که: چگونه از آینده‌ی وخیم این انحراف، پرده برداشته است.
با ما همراه شوید تا با این ارزش‌ها بیشتر آشنا شویم و پای‌بندی زهرا علیهاالسلام را به آن بنگریم و تجلی این اصول ارزشمند را در زندگی حضرت بیابیم؛ آنگاه این نمونه‌ی والا را اسوه‌ی نیک خویش بسازیم.
در پایان بر خود لازم می‌دانم که از الطاف حضرت استاد آیه‌الله سید محمدحسن مرتضوی لنگرودی دام ظله العالی که همه کتاب را ملاحظه فرمودند و در بخش‌های گوناگون کتاب راهنماییم کردند و با مقدمه‌ی پرمحتوای خویش بر غنای کتاب افزودند سپاسگزاری و قدردانی کنم استاد بزرگواری که سالها از درس‌هایش توشه می‌گیرم و از اخلاق و اخلاص و رهنمودهایش بهره‌مند می‌شوم. خداوند سایه بلند پایه‌ی معظم له را بر سر ما مستدام بدارد.
و نیز باید که از سرور بزرگوار جناب حجةالاسلام و المسلمین حاج شیخ حسن عرفان دامت برکاته نیز تشکر کنم چرا که بر نگارش کتاب نظارت بسیار داشته و راهنمایی‌های ایشان در سراسر کتاب دستگیرم بوده است ویرایش و ویراستاری کتاب نیز لطف این عزیز بزرگوار است.
و از بزرگ برادرم حجه‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ احمد احمدی دامت برکاته معاونت فرهنگی، پژوهشی انتشارات امیر کبیر تشکر دارم که با تلاش ایشان در فرصت کوتاه این کتاب به چاپ رسید و در اختیار خوانندگان محترم قرار گرفت. گفتنی است که ثواب این زاد راه فرهنگی را به روح پدرم حضرت حجه‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد حسینیان فضائلی قدس سره و حاج دائی عزیزم حضرت استاد مرحوم شیخ علی صفائی حائری قدس سره تقدیم می‌کنم هم او که نمونه‌اش در سرتاسر زندگی‌ام کمتر دیده‌ام و از دست دادنش شکیبم را برده است.
از خداوند می‌طلبم که این اثر را سودمند قرار دهد و با قبول آن بر من منت نهد و افتخار فهم درست دین و پای‌بندی به آن در زندگی و دفاع از حریم دین را به من عنایت کند.


زخم خورشید: کاوشی در زندگی حضرت زهرا علیه‌السلام

مهدی حسینیان قمی

 

 

 


free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم