شخصیت شناسی فاطمه سلام الله علیها
بسم اللَّه الرحمن الرحیم. انا اعطیناک الکوثر فصل لربک و انحر ان شانئک هو الابتر.
ما به تو «کوثر» بخشیدهایم به درگاه پروردگار خویش نماز بگزار و شتر بکش. آن کس که با تو دشمن است ابتر است.
لغت کوثر در جامعترین فرهنگهای عربی «اقرب الموارد» به مال فراوان و خیر فراوان و عطایا و مواهب بسیار و «نهری در بهشت» ترجمه شده است.
مفسرین اسلام هم این لغت را در قرآن مجید به همین ترتیب تفسیر میکنند حتی قاضی بیضاوی که از علمای بسیار متعصب عامه است و در تفسیر معروف خود «انوارالتنزیل» سعی فراوان به کار میبرد که نام اهلبیت نبود را به میان نیاورد در تفسیر کوثر به ناچار از «فرزندان» یاد میکنند یا رسولاللَّه ما به تو «کوثر» بخشیدهایم یعنی فرزندان بسیار تا آن کس که دشمن توست تو را ابتر ننامد تا بقای نسل تو، بقای دین تو، بقای مرام تو دشمنان تو را خاموش سازد.
شیخ اجل ابوالفتوح رازی رضوان اللَّه علیه. در تفسیر همین آیت کریمه یادی از فاجعهی کربلا میآورد و میگوید:
«… یعنی دلتنگی مکن از آنچه تو را ابتر گویند و خوانند.
ما تو را کثرتی دهیم در عقب و فرزندان که بر زمین هیچ بقعه نماند الا که آنجای جماعتی از فرزندان تو باشند بینی که در طف کربلا آن جماعت که اهلبیت را بکشتند. از فرزندان حسین بن علی (علیه السلام)، جز علی زینالعابدین (علیه السلام) نمانده بود خدای تعالی از نسل او و فرزندان او عالم را پر کرد. اکنون تو شکر خدای کن و نماز بگزار و روز عید شتر بکش که دشمنان تو ابترند و دنبال بریده خواهند بود چنانکه در جهان اثری نماند ایشان را و اعقاب ایشان را به قدرت پروردگار تو».
با این ترتیب کلمهی کوثر در سوره کریمهی «کوثر» با بیان آشکاری به نسل و عقبه تفسیر میشود و این که پروردگار متعال پیامبر گرامی(صلی الله علیه و آله و سلم) خود را به اعطای «کوثر» افتخار داده و دشمنانش را مقطوع النسل و دنباله بریده و «ابتر» نامیده اعلام میدارد که کوثر کانون نسل و مایهی ذریهی رسولاللَّه (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
و از آن جایی که نسل پیغمبر جز از فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) در جهان نمانده میتوانیم به این نتیجه برسیم که کوثر عنوان پرافتخاری برای فاطمهی زهرا (سلام الله علیها)است.
کوثر، فاطمه است که به رسولاللَّه اعطا شده و از وجود گرانمایهی او جهان از نسل رسولاللَّه (صلی الله علیه و آله و سلم)لبریز شده است.
کوثر فاطمهی زهرا (سلام الله علیها)است که با وجود عزیز خود دهان دشمنان نبی اللَّه (صلی الله علیه و آله و سلم)را با مشت جواب درهم شکسته و زبان شماتت کنندگان و سرزنش گویان را از ریشه برآورده است.
خدای متعال به رسول (صلی الله علیه و آله و سلم)خود فاطمه (سلام الله علیها) یعنی کوثر را بخشیده، و از آغوش این دختر سیل خیرات و برکات به جهان گشوده و فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) کوثر یعنی همان عطیهی گرانمایهی سورهی مبارکهی «انا اعطیناک» است و رسولاکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به همین جهت در میان فرزندان خود برای او عنوان ممتازی که مایهی حیرت و اعجاب زوجات مطهرات و ملت عرب شده بود قائل بود.
رسولاکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) از امالمومنین خدیجه (سلام الله علیها) هفت پسر و دختر و از ماریهی قبطیه ابراهیم را که به رویهم هشت فرزند میشوند بر دامن خود دیده بود ولی میفرمود: «در آن شب که با جبراییل از لای درختان بهشت میگذشتیم این فرشتهی مقرب سیبی به من هدیه کرد و دستور داد نیمی از آن سیب را هم خدیجه (سلام الله علیها) بخورد. من و خدیجه (سلام الله علیها) آن سیب بهشتی را با هم خوردیم و نطفهی دخترم فاطمهی زهرا از آن سیب انعقاد یافته است.»
منبع:
زندگانی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
جواد فاضل
**** یا فاطمه اشفعی لنا عنداللّه ****
از فضل و شکوه بی حسابت فرمود
از عاطفه های مستجابت فرمود
برداشت خدا عذاب را از شیعه
آن روز که «فاطمه» خطابت فرمود
***
اسرار حقیقی حیاتم زهراست
معنای عبادتم، صلاتم زهراست
دیگر چه غم از کشاکش این دنیا
وقتی که فرشته نجاتم زهراست
بشارت باد بر اهالی زمین که سیب سرخ بهشت، جوانه زده است!
خواهر عزیزم روزت به برکت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها مبارکباد.
ﮐﺎﺵ ﻣﺮﮐﺰ ﺍﻫﺪﺍﯼ ﺟﻮﺍﻧﯽ ﻫﻢ ﺑﻮﺩ …
ﺁﻧــــﮕﺎﻩ ﺗﻤــــــــــﺎﻡِ ﺟﻮﺍﻧــــﯽ ﺍَﻡ ﺭﺍ ﺍﻫـــﺪﺍ ﻣﯿﮑﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﺁﻥ
ﺯﻧــــــﯽ ﮐــِه
ﺗﻤــــــﺎﻡِ ﺟﻮﺍﻧﯽ ﺍَﺵ ﺭﺍ ﭘﺎﯼ ﻣـــــَـــﻦ ﮔﺬﺍﺷﺖ .
ﺷﺮﻣﻨﺪﻩ ﺍَﻡ ” ﻣـــــــﺎﺩﺭ…
روز مادر بر تمامی مادران عزیز مبارک…
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب